sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Juhannusjuhlilta after skille

Tästä päivityksestä tulee jäämään hitusen tynkä, mutta koska seuraava reissu odottaa jo oven takana eikä aikaa pidempäänkään tilitykseen ole tiedossa, kirjoittelen nyt ainakin pikaisen tilannekatsauksen.

Viime kerralla mainitsemani Etelä-Chilen reissu meni kokonaisuudessaan mukavasti. Yhä edelleen Chilen mittasuhteet jaksavat hämmästyttää minua: matkasimme Pucónin kaupunkiin yöbussilla yli kymmenen tuntia taittaen lähes 1000 kilometriä, mutta Chilen eteläkärkeen matkaa olisi ollut vielä toinen mokoma. Torstain ja perjantain vietimme siis luonnonkauneudestaan ja Mapuche-alkuperäiskansastaan tunnetulla Pucónin alueella, jota torstaina ihastelimme vuokraamastamme autosta käsin ja perjantaina kansallispuistossa kävellen (kuvamateriaali valitettavasti puuttu kameran unohtumisen takia). Hienoina kokemuksina matkalta mieleen jäivät ainakin kuumat lähteet, joissa lilluimme ja ihailimme tähtiä torstaiyönä, sekä Huerquehuen kansallispuistossa tekemämme vaellus, jota emme tosin voineet jatkaa loppuun asti liian syvien lumihankien takia. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun on tullut käveltyä juhannusaattona lumihangessa…

Chilen kannustusta tiukassa Brasilia-pelissä
Reissumme viimeiseksi päiväksi eli lauantaiksi matkasimme läheiseen Valdivían kaupunkiin, jossa päävierailukohteemme oli Kunstmannin olutpanimo. Nähtävyys olikin osuvasti valittu, sillä vettä tuli koko päivä saavista kaatamalla eikä ulkoaktiviteeteille juuri olisi ollut innostusta. Bussien ja kahviloiden ikkunoista kaupungin tähyily ja porukalla höpöttely oli kuitenkin rentouttavaa, ja sunnuntai-aamuna palasimme Valpoon virkistyneinä. Ruotsalaisen kämppikseni kanssa järjestimmekin vielä samana päivänä kaveriporukallemme juhannuksen kunniaksi almuerzo nordicon eli pohjoismaisen lounaan uunilohi- ja mansikkakakkutarjoiluineen. Päätimme myös käyttää tilaisuuden hyväksi ja opettaa kavereillemme sitsihenkeen pohjoismaisia pöytäjuhlatapoja ja juomalauluja, ja snapsit Helan gårin tahtiin otettiinkin porukassamme innostuneesti vastaan.

Minä ja los chiquillos Coloradon rinteillä ;)
Kulunut viikko on mennyt aika lailla niin tavalliseen tapaan lopeteltavien koulutöiden, juhlien ja aktiviteettin merkeissä kuin Valpossa ylipäätään on mahdollista. Alkuviikon koulupaineita hellittelimme keskiviikkona Valpon baarikadulla, Subida Ecuadorilla, järjestämällämme Tequila-maratonilla, ja lauantaina vietimme kahden vaihtarin yhteissynttäreitä hippiteemalla täällä meidän ”baroneiden” luona. Viikon kohokohta oli kuitenkin perjantai, jolloin lähdimme parin chileläisen opiskelijan järjestämälle laskettelureissulle Andeille. Kokemus ei olisi voinut olla parempi: aurinko paistoi täydeltä terältä, seura oli loistavaa, maisemat lumisten vuorten ja horisontissa siintävän Santiagon kanssa upeat ja hyväkuntoisia rinteitä oli riittävästi. Kun vielä laskettelukeskus tarjosi varusteet, kuljetuksen ja lipun pakettina mukavaan opiskelijahintaan, ei päiväksi olisi parempaa ohjelmaa voinut keksiä. Harvemmin sitä muutenkaan tulee kesäkuussa lähdettyä lumille J

Hauskaa keskikesää vaan sinne Suomeen!
Tässä siis viikon oleellisimmat uutiset – vaihdon loppueventeistä juttua vielä seuraavissa teksteissä. Nyt lähden kuitenkin lentokentälle ja kohti Perun perukoita eli palaamisiin heinäkuun puolella!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti